Magyar nyelv English version Performan Group

Facet5 teszt - Audition modul

A Facet5 Audition alkalmazásának segítségével specifikus munkahelyi szerepekhez viszonyíthatjuk a jelöltek eredményeit.

Már az általános Facet5 riportok is könnyű megfeleltetést kínálnak – profilozás nélkül - un. általános személyiség tipuscsaládokkal való azonosításra (17 családriport).

Az “Audition” riportok kifejezetten kiválasztási célokra lettek kialakítva. Itt már lehetőség nyílik a pozíció profilok testre szabott kialakítására és a mért eredmények összevetésére a kiválaszott profillal. Emiatt szembetűnő a profillal való egyezés és az attól való eltérés egyes személyiségjegyekben, amely így irányítja a kiválasztó munkatárs figyelmét. Emellett kompetenciák is profilozhatóak a személyiségjegyek kombinációiból (pl. tárgyalókészség, vezetői képesség, asszertivitás).


Felhasználását a következő esetekben javasoljuk:

  • Toborzási feladatok esetén a szelekciós tölcsérmodell alkalmazásakor már nagyon korán szükségünk van információra arról, hogy kit érdemes interjús irányba tovább léptetni.
  • Gazdaságos megoldásra van szükség ahhoz, hogy olyan jelöltekről is megismerjünk alap információkat, akik a kiválasztás korai fázisában még alkalmasnak tűnnek a pozíció betöltésére (pl. életrajz szelekciókor), de a szelekció során kiesnek, így nem érdemes rájuk jelentős költségeket fordítani.
  • A szelekció előrehaladtával a megmaradó jelöltek interjús szűréséhez szükség lehet a teszt alapján előre látni a munkaköri profiltól való eltérési pontokat, és azok mértékét, valamint kérdezéstechnikai támogatást kapni az interjúk helyes irányú lefolytatásához.
  • Az interjúkon megfelelt jelöltekről a végső döntés támogatására, vagy később a jelölt visszajelzésekhez szükség van különböző mélységű részletes riportokra, akár több nyelven is.
  • A végső kiválasztáskor szükség lehet adott profil mellé rendelni akár több alkalmasnak ítélt jelöltet is a megfelelések és eltérések összehasonlító elemzésére.

Érdeklődés esetén kérjen mintariportot a developmen@developmen.hu e-mail címen! 

 

Kapcsolódó tartalom:

A Developmen által forgalmazott tesztek


vissza
 
LinkedIn Facebook