Magyar nyelv English version Performan Group

Helyzetfüggő, szituatív vezetés

A tréning igazi fejlesztési-folyamat-elindító, lelkesítő "booster" vezetőknek, mivel könnyen érthető, helyzetfüggő modelljével, gazdag ismeretanyagával és a tudás azonnali alkalmazhatóságával már a tréninget követő napokban is jól segíti a hatékony vezetői munka kialakulását.

Az ismert vezetési modell, Ken Blarchard elmélete, azon alapszik, hogy a jó vezető mindig az adott helyzetnek, valamint a munkatárs felkészültségének megfelelően változtatja vezetői stílusát. A munkatársak fejlettségi szintjét négy különböző fázisba osztja attól függően, hogy mekkora szakértelemmel rendelkeznek az adott feladatra vonatkozóan, valamint, hogy mekkora az elkötelezettségük. Ezekhez a szintekhez rendel különböző vezetési stílusokat. Például egy fejlődő munkatárs még kis szakértelemmel rendelkezik az adott területen, ugyanakkor nagy benne a bizonyítási vágy és az elkötelezettség - az ő megfelelő vezetéséhez több útmutatás, ellenőrzés és felügyelet szükséges.A következő lépcsőben növekvő szakértelme csökkenő elkötelezettséggel jár együtt - ilyenkor edzésre, kisebb mértékű irányításra és folyamatos támogatásra van szüksége. A harmadik szakaszban a vezető közvetlen irányítása még inkább csökkenthető, leginkább támogatásra van szüksége a nagy szakértelemmel, ugynakkor váltakozó elkötelezettséggel rendelkező munkavállalónak. Ezzel szemben a legmagasabb fejlettségi szinten a vezető inkább háttérből, delegálás útján, nagyobb felelősséget átengedve vezetheti hatékonyan beosztottját.

A tréning során a vezetők megismerik az egyes fejlettségi szinteket, megtanulják ezeket felismerni, és mindig az adott helyzetnek megfelelő vezetési stílust alkalmazni. Így növelni tudják beosztottjaik teljesítményét, és a legmegfelelőbben kihasználni kvalitásaikat.

 

A vállalati tréningekről általános információkat ide kattintva olvashat! 

 

NYÍLT TRÉNING IDŐPONT: 2015. december 3. 9:00 - 17:00

Részletekért kattintson ide!

 

Kapcsolódó tartalom:

Akkreditált képzéseink

Kiemelt ajánlatok

Pack ajánlatok

Alapfogások a vezetésben

Vezetői hitelesség megteremtése

Teljesítménymenedzsment tréning

Kompetenciaalapú keresés-kiválasztás tréning

Tudás- és kompetenciamenedzsment képzés

Kompetenciaalapú képzéstervezés


vissza
 
LinkedIn Facebook