Magyar nyelv English version Performan Group

Kompetenciaalapú keresés-kiválasztás tréning

A kompetenciaalapú rendszerek működéséhez szervesen kapcsolódó keresés-kiválasztási tevékenység egyike a legfontosabb HR-rendszereknek.  A munkaerő áramlás belépési pontjainak jól tervezett működése az egyik kulcs a vállalati célok hatékony elérésének és kiinduló pontja az "érkező" kompetenciákkal való gazdálkodásnak.

A tréning segít közösen gondolkodva kialakítani és megtanítani a keresés-kiválasztási és beléptetési folyamat kulcsfontosságú lépéseit: milyen folyamat alapján, milyen rendszerben, kiknek a részvételével (azonosítva a folyamatban betöltött szerepeiket, felelősségkörüket, belépési és döntéspontjaikat és különös tekintettel kialakítva és egységesítve módszereiket). 

Közös munkánk a "kompetenciák" értelmezésének, felismerésének és megtalálásának modelljére épít a keresés-kiválasztási igény megjelenésétől a felvételt követő  beillesztési folyamat végéig. 

A tréning az adott cég számára testre szabottan, a résztvevők számára élvezetes és izgalmas, számtalan játék és helyzetgyakorlaton keresztül az önmagunkon megtapasztalt felismerés erejével élve mutatja meg a résztvevőknek a kompetenciaalapú gondolkodás, ezen belül a kiválasztási folyamat érdekességeit.

A résztvevők (többnyire vállalati vezetők és HR-es kollegák) képessé és alkalmassá válnak a tréning tapasztalatai alapján megtervezni és menedzselni a vállalatuknál zajló keresés-kiválasztási folyamatokat. Képesek lesznek a folyamat modellje és operatív végrehajtása mentén hatékonnyá tenni munkaerő felvételeiket, kiküszöbölve számos olyan hibalehetőséget az emberekkel kapcsolatos "szubjektív világ" értelmezésében, amit igyekszünk a leginkább "objektív és mérhető" keretek közé illeszteni.

 

A vállalati tréningekről általános információkat ide kattintva olvashat!

 

Kapcsolódó tartalom:

Akkreditált képzéseink

Kiemelt ajánlatok

Kompetenciaalapú oktatás-képzés tervezési tréning

Tudás- és kompetenciamenedzsment képzés

Kompetencia-alapú HR-rendszerek fejlesztése

Helyzetfüggő, szituatív vezetés


vissza
 
LinkedIn Facebook