Magyar nyelv English version Performan Group

Talent management program

A talent management program célja a vállalat számára kiemelten fontos munkatársak folyamatos motiválása, a tehetségek készségeinek és kompeteinciáinak hosszútávú fejlesztése.

A lehetséges célcsoportok különbőző igényeinek megfelelve a program alkalmazható fiatal tehetségek (young talent program), tapasztalt szakemberek (key professional program), valamint vezetői utánpótlás és senior szakemberek fejlesztésére is.

Az egy vagy két évet felölelő időtartam során a megrendelővel előre egyeztetett, a célokat mindvégig fókuszban tartó fejlesztés valósul meg, ötvözve a legkorszerűbb HR módszereket és eszköztárat.

Az indításkor sor kerül a résztvevők teljes kompetencia-felmérésére, valamint a lehetséges potenciálok és motivációs szint megállapítására. Az eredmény függvényében kerül kidolgozásra a részletes képzési terv a fejlesztendő kompetenciák és a vállalati értékek függvényében, amelynek elemei  lehetnek: egymásra épülő készségfejlesztő tréningek, projekt feladatok elvégzése kis csoportokban, cégen belüli mentorálás, team coaching vagy egyéni coaching alkalmak, stb.

 A hosszútávú, célirányos talent management fejlesztési program a tehetséges vagy kulcsfontosságú szakemberek fejlesztésével, motiválásával és cégen belül tartásával nagyban hozzájárulhat a vállalati sikeresség növeléséhez.

 

Kapcsolódó tartalom:

Vezetői utánpótlás fejlesztése

Executive Coaching

Assessment / Development Center (AC/DC)

Mentorálás, mentori szerep kialakítása

Kompetenciaalapú képzéstervezés


vissza
 
LinkedIn Facebook