Magyar nyelv English version Performan Group

Beillesztési coaching

Az első néhány hét időszaka kulcsfontosságú az új munkavállaló életében. Mind a munkáltató, mind az új munkatárs közös érdeke a mielőbbi beilleszkedés a vállalati folyamatokba. A coaching folyamat elsősorban vezetők esetében meggyorsíthatja és eredményesebbé teheti a beilleszkedés időszakát.

2014. december 09. · Coaching · Gombos Erika
Beillesztési coaching

Mi a beillesztés?


Röviden az új munkatárs integrálása. Számos vállalat esetében a HR által szabályozott és szervezett formában zajlik, melynek során megismertetik az újonnan belépő kollégákat a céggel (történet, piacok, termékek/szolgáltatások, vevők, versenytársak stb.), a vállalati vízióval/misszióval, szervezeti egységekkel, szokásokkal, belső szabályzatokkal stb. bevezető tréning vagy mentoring rendszerrel és/vagy orientációs kézikönyv formájában.

Miért van rá szükség?


Mind a vállalat, mind az új munkatárs közös érdeke a mielőbbi beilleszkedés a vállalati folyamatokba.

Elsősorban vezetők esetében egyre nagyobb a nyomás és versenyfutás az idővel: minél hamarabb hadra fogható legyen, minél gyorsabban vigyen véghez valamilyen előnyös változást a vállalat számára, gyakran már egy változási folyamat közepére érkezik.

A kiválasztási folyamaton kívül a beillesztésre fordított munka minősége mutatja meg kézzelfoghatóan a vállalati kultúrát és munkáltatójának a humán erőforrás-gazdálkodással kapcsolatos értékeit és gyakorlatát. A beillesztésre fordított figyelem tehát kétszeresen is megtérül: a gondos beillesztés gyors önálló teljesítmény mellett, pozitív érzelmeket kelt, erősíti az azonosulási kedvet és a motivációs szintet - munkájával, hozzáállásával ezt viszonozza az alkalmazott.Mit tud a Performan Group ehhez hozzátenni?


Szakképzett coach-aink egyéni fejlesztés során tudják támogatni a beillesztési folyamatot. A coach munkája hozzáadott értéket teremt mind a vállalat, mind pedig a résztvevő vezető számára.

A coach hozzáadott értéke a vállalat számára:

- időhatékonyság
- akció
- tudás

a vezető számára:

- fókusz
- tudatosság, tervezettség
- hatékonyság = siker
- stresszkezelés: a kezdeti akadályok leküzdéséhez, a kiemelkedő elvárásoknak való megfelelés és a kezdeti fokozott munkatempó után következő kifáradás következtében fellépő stressz kezelésében.

 

 

Gombos Erika

ügyvezető partner, vezető tanácsadó, coach


 

 

 

Kapcsolódó cikkek

 
LinkedIn Facebook