Magyar nyelv English version Performan Group

Mi is részesei voltunk a fejlesztésnek

Szektorában piacvezető Megbízónk sikereinek fontos összetevőjének tartja középvezető munkatársai felkészültségét, ezért nagy hangsúlyt fektet vezetői képességeik fejlesztésére. Jelenleg is folyamatban lévő, komplex fejlesztési folyamatuknak mi is részesei voltunk a coaching fázisában.

2015. szeptember 16. · Performan Group hírei · Developmen
Mi is részesei voltunk a fejlesztésnek

A fejlesztési folyamatot – mely sokszínű eszköztárat, módszert alkalmaz és többféle témát dolgoz fel – a fejlesztési területek és irányok felmérésére DC lebonyolításával alapozták meg. A development center kiválóan alkalmas arra, hogy a fejlesztési területeket gyakorlati megfigyelések alapján, az egyén szintjére koncentrálva pontosan határozhassuk meg. A visszajelzés eredményei mentén hatékonyan indulhat el a személyre szabott folyamat, és kiindulási pontként is szolgál, amelyhez képest ellenőrizni lehet a változásokat.

A felmérés után rendhagyó módon egy néhány alkalmas coachingra kérték fel a kiválasztott tanácsadókat, amelynek célja az volt, hogy kollégáik döntésre jussanak két számukra adott karrierlehetőség között.

A döntési coaching során kialakult, hogy a bevont munkatársak:

- hosszú távon a vezetői hivatás mellett teszik le voksukat, ennek minden örömével és nehézségével,

- vagy szakértőként fejlesztik tovább tudásukat és töltenek be egyre meghatározóbb szakmai szerepet a vállalat életében.


Ez a lépés nagyban növelte a vezetők eltökéltségét és elkötelezettségét mind a szerepük, mind pedig az ehhez történő felkészítés iránt.

A fejlesztés következő szakaszában egyénre szabottan 1-2 kiemelt témában tréninget szerveztek a számukra, mellyel párhuzamosan egy teljes, 12 alkalmas vezetői coaching folyamatban vettek részt, melynek elsődleges témái a vezetői szerep és egyénre szabott eszköztár volt. A döntési coaching fázisában és a teljes coaching folyamatban tanácsadó kollégáink is részt vettek.

A folytatásban továbbra is számítanak a coachingra. A vezetői tréningek mellett utánkövetésként alkalmazzák, ami lehetőséget teremt a tréningtémák egyéni feldolgozására, ezzel is segítve az egyéni elakadások kezelését és a technikák, megoldások személyre szabását.

 

Kapcsolódó cikkek

 
LinkedIn Facebook