FB pixel
Developmen

Tréning

A Developmen számos területen és témában valósít meg képzéseket felső- és középvezetők, illetve egyéb munkakört betöltők számára, melyek segítik a vállalat hatékony működését.

Tréning segítségével a munkatársait csoportos formában és költséghatékonyan képezheti. A tréningeken részt vevő, kislétszámú csoport tagjai pedig a mindennapi életben is remekül hasznosítható tudást szereznek.

Legyen szó vezetőfejlesztésről, kommunikációfejlesztésről vagy csapatépítő tréningről, az interaktív képzésnek köszönhetően a közép- és felsővezetők, illetve az egyéb pozíciót betöltő kollégák kompetenciái is erősíthetők. Mindezt pontosan a vállalata igényeire és egyedi helyzetére szabva.

Képezze munkatársait eredményesen inspiráló tréningekkel!

Mi a tréning?

A tréning egy olyan képzési forma, ahol a tréner szakmai tudást és ismeretanyagokat közvetít a résztvevők felé. Általában 4-12 fős csoportokban történik a foglalkozás, amelynek szerves része a jelenlévők közötti interakció is. Célja, hogy a tanulni kívánó résztvevők a tréningen elsajátított tudást később a gyakorlatban is hatékonyan tudják alkalmazni. A képzés mindig célorientált módon történik, és nagy hangsúly kerül a személyes kompetenciák felmérésére is.

tréning

Akkor hatékony, ha

 

viszonylag homogén csoport 

előzetes képzettség, tudásszint, elvárás, cél esetén.

 

4-12 fős a létszám

a jó tréning gyakorlatorientált (30% elmélet – 70% gyakorlat), a létszámkorlát garantálja, hogy minden résztvevő szerepeljen szituációs játékokban, feladatokban, és személyes fejlesztési javaslatokat is kaphasson a trénertől.

 

motiváltak a résztvevők

önként jelentkeztek vagy valamilyen módon látják a közvetlen hasznosságát a témának és/vagy ennek az eszköznek.

 Tudjuk, hogy nincs két egyforma szervezet vagy csoport sem, ezért igyekszünk megismerni minél alaposabban a hozzánk forduló vállalatot és a jövőbeli résztvevőket, hogy a valódi helyzetre, a valódi embereknek kínáljunk eredményes megoldási lehetőségeket a tréningek területén is.

Miért olyan eredményes a tréning bármelyik vállalat számára?

Száraz tanulás helyett interaktív képzés zajlik

Egy tréning a hosszú definíciók bemagolása helyett a dolgok gyakorlati alkalmazására van kihegyezve. Így a tréningen résztvevő munkatársak valóban kézzelfogható és szakmailag tényleges értéket képviselő tudással gazdagodnak. Itt a gyakorlatok is az előzetes kompetenciafelmérés után kerülnek kialakításra, azaz soha nem egy sablonos vagy unalmas foglalkozás vár a résztvevőkre.

Az interaktív tanulás verhetetlen a hatékonyságban

Az aktivitásra épülő tréningeken sokkal jobban érzik magukat a jelenlévők, mint egy klasszikus egyetemi előadáson vagy iskolai tanfolyamon. Tréningeinken nem inhüvelygyulladást okozó jegyzetelések, hanem pontosan a kívánt területeket csiszoló csoportos foglalkozások folynak. Ez pedig sokkal közelebb hozza a való élet kihívásait is. Így később a résztvevők a frissen megszerzett tudásukat magabiztosan és a legnagyobb hatékonysággal vethetik be munkájuk során.

Előre kitűzött célok mentén indul a képzés

Minden tréning előtt pontosan megismerjük a vállalati céljait. A kívánt eredmények ismeretében pedig alapos felmérést végzünk a cég dolgozóinak jelenlegi kompetenciáival kapcsolatban. Ennek köszönhetően már világosan látjuk a célt és a lehetőségeket is. Ekkor dolgozzuk ki azt a személyre szabott stratégiát, amely munkatársai szakmai fejlődését és természetesen vállalkozása növekedését szolgálja.

Hogyan segítünk meghatározni a célokat?

Konkrét, mérhető és megvalósítható, illetve releváns és időhöz kötött célokat állítunk fel. Konzultációnk során konkretizáljuk az elképzeléseket és ötleteket, hogy pontosan felkészüljünk a tréning megtartására. Ennek köszönhetően a csoportos képzés minden egyes eleme az adott cél elérését támogatja.

Mindenki kap visszacsatolást

A résztvevők irányába történő visszacsatolás elengedhetetlen része a tréningeknek. Ilyenkor a feladatok kiértékelését követően mindenki pontosabb képet kap a saját képességeivel kapcsolatban. Sokan csak ekkor döbbennek rá az akár évtizedek óta jelenlévő nehézségekre vagy rossz szokásaikra. Ez időnként egy kis önkonfrontációval járhat, de tréningeinket mindig a maximális empátia és segítőkészség jellemzi.

Miért adhat óriási motivációt a pozitív megerősítés?

A pozitív visszajelzés növeli az önbizalmat és jelzi a tudás megbecsülését. Menedzsereknek például kifejezetten fontos, hogy gördülékenyen, de a megfelelő határokon belül adjanak rendszeresen pozitív megerősítéseket a munkatársaknak. Így egyéni- és csapatszinten egyaránt javul a morál és a munkavégzés hatékonysága.

Mi a sikeres tréningek kulcsa?

Mi a sikeres tréningek kulcsa?

Bizalom a trénerrel szemben

A tréner személye kulcsfontosságú a képzés eredményességét illetően. Szinte azonnal felszabadult környezetet kell teremtenie, amelyet persze a rutinos oktatók már egyetlen szakmai poénnal is képesek elérni. Nagyon fontos, hogy a trénerek mindig egyenrangú partnerként kezelik a résztvevőket, ezért a csoport minden tagja stresszmentesen és bátran vehet részt a foglalkozásokon.

Milyen egy jó tréner?

 

 • Elhivatott. Csaki a szakmájuk iránt elhivatottak tudnak inspiráló és produktív képzéseket tartani. Sokszor már a tréner saját foglalkozása iránti szenvedélye és elkötelezettsége is pillanatok alatt nyitott és figyelmes hangulatba hozza a csapatot. Így a munkatársak is ezt a szintű elhivatottságot vehetik példának.
 • Kommunikatív. A komplex szakmai tudás mit sem érne, ha a tréner nem tudná átadni azt. Velünk nem egy száraz szakmai prezentáció felolvasása vagy a még mindig alkalmazott, de már réges-régen kínosnak számító beszélgetések várnak munkatársaira. Hanem kölcsönös és gördülékeny kommnikációra alapuló, valódi eredményt hozó foglalkozások.
 • Türelmes. A készségek fejlesztése olykor hosszabb időt igényel, de megbízható trénereink mindenkinek a saját tempójában segítenek elsajátítani a szükséges képességeket. Ennek köszönhetően senki sem fog lemaradni vagy elveszni a tréning során.
 • Megértő. Minden résztvevő saját, egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Éppen ezért a profi trénerek felismerik az egyének erősségeit és gyengeségeit, majd ezeket számításba véve segítenek a fejlődésben. Mindig jóindulatúan segítenek, és soha nem kényszerítik kellemetlen szituációba a jelenlévőket.
 • Kreatív. Egy sokrétű problémát vagy összetett megoldást szemléltetni nem mindig könnyű. Pontosan ezért elvárt minden oktató részéről a kreativitás, hiszen az ismereteket a foglalkozáson résztvevő teljes csoport számára kell közérthetően átadni.

Nyitottság és összefogás a csapat részéről 

Ha a munkahelyi csapat segítőkész és barátságos, akkor saját magunk is szívesebben nyitunk a többiek felé. Ugyanez igaz persze a trénerre is, akitől a résztvevők olyan kérdéseket is bátran megkérdeznek, amelyekkel valami miatt nem feltétlenül fordulnának a felettesükhöz vagy kollégáikhoz. Egy tapasztalt trénerrel és egy összetartó és egymást támogató csapattal viszont nincs határa a fejlődésnek!

Miben segíthet a tréner?

 • Csapat összekovácsolása
 • Nyitottság, elfogadás kialakítása
 • Csoportbeli szerepek megtalálása
 • Közös célok kitűzése
 • Konfliktuskezelés

 

csoportos képzés

Mi minden egyes tréning előtt

 • megismerjük és megértjük az Ön helyzetét, az elérendő céljait és az elvárt eredményt, továbbá hogy milyen kompetenciákban szeretne fejlődést elérni,
 • megoldási javaslatokat, bevált folyamatokat és széleskörű eszköztárat nyújtunk
 • majd közösen választjuk ki a lehetőségek közül az Ön számára leghatékonyabbat,
 • mindehhez pedig szakmai és emberi oldalról egyaránt leginkább értő kollégánkat delegáljuk a szakmai és szervezeti tapasztalat, a felkészültség és a módszertan, illetve az elvárt tudás alapján

 

Tekintse meg tréningkínálatunkat!

vezetőfejlesztés

Vezetőfejlesztés

kommunikációfejlesztés

Kommunikációfejlesztés

Együttműködés-fejlesztés, csapatépítő tréningek

Együttműködés-fejlesztés, csapatépítő tréningek

Ön is a leghatékonyabb tréning megoldást keresi szervezete számára?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen segítünk!

Még hatékonyabbá tenné az élő képzéseket? - Microlearning!

 • Ön is gondolkodott már azon, hogyan lehetne azonos vagy éppen csökkentett költségkeretből növelni a vállalata tréningezettségét?
 • Vagy hogy lehetne olyan hatékony, ugyanakkor egyedi megoldást találni a képzésekre, amelyet a dolgozók is szívesen használnak, és még gazdaságos is?
 • Azt látja, hogy a hagyományos „élő” tréningek már nem elég hatékonyak?
 • Szeretné, ha nem csak egy szűk kör kaphatna képzéseket, hanem kiterjeszthetné ezt a lehetőséget a teljes vállalatára?
 • A „home office”, a kollégák munkaterhelése, vagy a telephelyek földrajzi széttagoltsága megnehezíti, hogy a dolgozók egész napos tréningeken vegyenek részt? 

A fenti, és még sok más vállalati tanulást segítő igényre, vagy adott esetekben a tréningek hatékony kiváltására javasoljuk microlearning rendszerünket és kész képzési tartalmainkat az Ön számára! Növelje vállalata tanulási hatékonyságát és tudjon meg többet „Learn and Roll” elnevezésű microlearning rendszerünkről a szolgáltatás saját weboldalán itt!